Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

Γερμανία: Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν

Γερμανία: Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν για το νέο διετές σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας
ΑΠΕ Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009 02:58 Τελευταία Ενημέρωση : 06/01/2009 17:16
Εκτύπωση

Φυλάξτε το Μεγαλύτερα Γράμματα-->
Επιλογές γραμματοσειράς
Ακούστε το Digg this-->Del.icio.us-->
Το Χριστιανοδημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της γερμανικής συγκυβέρνησης συμφώνησαν χθες για το νέο διετές σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, ύψους 50 δισ. ευρώ, ανακοινώθηκε από τους αντιπροσώπους τους.
Επισήμως το σχέδιο θα παρουσιασθεί την ερχόμενη εβδομάδα, και θα περιλαμβάνει μέτρα τα οποία θα καλύψουν τη διετία 2009-10, ανακοίνωσαν οι αντιπρόσωποι των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Φόλκερ Κλάουντερ και των Σοσιαλδημοκρατών (CSU) Πέτερ Ραμζάουερ.
Ο επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής κοινοβουλευτικής ομάδας Πέτερ Στουκ έχει κάνει λόγο για «τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ», υπογραμμίζοντας πως το τελικό ποσόν θα εξαρτηθεί κι από την υποστήριξη που θα παρέσχουν τα τοπικά κρατίδια, προσθέτοντας πως «αναμένει» ότι εν τέλει θα φθάσει τα «50 δισ. ευρώ περίπου».
Οι λεπτομέρειες του νέου σχεδίου δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη: κάποιος αριθμός εξ αυτών εξακολουθούν ν' αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων-ιδίως το μέτρο των φοροαπαλλαγών, προς το οποίο επιδεικνύει εφεκτικότητα το SPD-τόνισαν στους δημοσιογράφους οι ίδιοι αντιπρόσωποι.
Παράλληλα, πεδίο έντονων διαβουλεύσεων αποτελούν και τα μέτρα της βοήθειας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας κι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Σύμφωνα με τον Κάουντερ, για τη χρηματοδότηση του σχεδίου ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και το Αποθεματικό ταμείο του Οργανισμού Απασχόλησης, που εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 16 δισ. ευρώ.
if (getCookie("userprefs")){
//set user defined styles
var userStyle = getCookie("userprefs");
var stylePairs = userStyle.split("&");
for (var i=0;i

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου